Danimarkalı Öğrenciler Erasmus+ Çalışma Gezisi Kapsamında Bir Hafta Boyunca Üniversitemizde Misafir Oldu - Biruni Üniversitesi

31 Eki 2018 Çarşamba

Üniversitemizin Erasmus+ Programı çerçevesinde anlaşmalı olduğu Danimarka UCC Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, “Farklılıklarımızın farkındayız” adlı Erasmus+ Çalışma Gezisi Projesi kapsamında Üniversitemizin Eğitim Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup ile beraber Ülkemizin başarılı sosyal hizmet çalışmalarını incelemek üzere bazı kurumlara ziyaret gerçekleştirdi.

Avrupa ülkeleri ile eğitim, kültür ve sosyal hizmet alanlarında daha fazla işbirliği ve ortak çalışmalar gerçekleştirmek, yeni projeler üretme amacına yönelik olarak yapılan bu ziyarette öğrencilere Üniversitemizin eğitim çalışmaları hakkında bilgi verilmiş; çocuk, genç ve yaşlı bakımevleri ile evde bakım, engelli çalışmaları ve emekli evlerine ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, Biruni Üniversitesi olarak bu ve benzeri projeleri önemsediklerini, farklı kültürlerden ve farklı coğrafyalardan gençlerin kaynaşmasının önemli olduğunu vurguladı.

Programa katılan öğrenci ve öğretim üyelerine katılım belgelerinin yanı sıra programın gerçekleşmesinde emeği geçen sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür belgeleri taktim edildi.

e1

e2