2015 Nobel Ödülü’nü Kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar Üniversitemizi Ziyaret Etti - Biruni Üniversitesi

2015 Nobel Ödülü’nü Kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar Üniversitemizi Ziyaret Etti

    Yayın Tarihi :
    30 May 2016 Pazartesi
    20:36
2015 Nobel Ödülü’nü Kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar Üniversitemizi Ziyaret Etti

    2015 Nobel Ödülü’nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar üniversitemizi ziyarette bulundu. Üniversite girişinde öğrencilerimiz tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan Prof. Dr. Aziz Sancar öğrencilerimizle sohbet etti ve geleceğin Birunileri ile birlikte olmaktan, “Bilimin Geleceği” sloganıyla yola çıkmış bir üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Ardından rektörlüğe geçen Aziz Sancar, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel ve yönetim kurulu üyelerimizle bir araya geldi. Rektörümüz, kendilerine üniversitemizi ziyaret anısı olarak plaket ve hediye takdiminden sonra rektörlük binasında üniversitemiz dekanlarıyla toplantıya katıldı. Prof Dr. Aziz Sancar toplantıda fikir paylaşımında bulundu ve sonra kampüsümüzü, Reyhan Genom Merkezimizi, merkezimizdeki laboratuvarları gezdi. Genom merkezimiz hakkında akademisyenlerimizden bilgi alan Sayın Sancar, laboratuvarda öğrencilerimiz tarafından yapılan çalışmaları ilgiyle izledi. Laboratuvar ziyareti sonrasında Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemiz’in ziyaretine geçildi, hastane ziyaretinin sona ermesiyle üniversite kampüsümüzde sergilenen 1001 İcat sergisini gezip memnuniyetlerini dile getirdi.

    Prof. Dr. Aziz Sancar’ ın ziyaretine eşi Gwen Sancar ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu eşlik etti. Prof. Dr. Aziz Sancar; ” Biruni Üniversitesi ve 1001 icat sergisini ziyaret etmekten büyük onur duyuyorum. Temennim, bilimin çocuklarımız tarafından tanınmasına ve onların araştırma yapabilmesine katkınız olur” sözleriyle konuşmasını tamamladı ve ardından üniversitemizden ayrıldı.