Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı - Biruni Üniversitesi

Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Tarih : 24 Kas 2023 Cuma
Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım “Öğretmenler Günü Töreni” Biruni Üniversitesi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Cuma günü saat 10:00’da gerçekleştirilen törene ilgi büyüktü. Kurumsal İletişim Direktörü Serpil BÖCEK’in sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Öğretmenler Günü konuşmalarını yapmak üzere sırasıyla; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan ÖMERUSTAOĞLU, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mustafa SOLAK ve Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİNKAYA kürsüye davet edildiler;

Eğitim Fakültesi Dekanı ÖMERUSTAOĞLU: 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak

Günün anlam ve önemi üzerine konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Prof. Dr. ÖMERUSTAOĞLU, “Öğretmenlik dünyanın en eski mesleklerinden birisidir. Yüzyıllarca hatta bin yıllarca insan yetiştirdi öğretmenler.” diyerek, öğretmenlik mesleğinin ne denli köklü bir meslek olduğuna değindi. Sözlerine, “Öğretmen bir zihin inşacısı, zihin inşa ediyor.” diyerek devam eden ÖMERUSTAOĞLU, okul öncesinden başlayarak üniversite sıralarına kadar bu mesleği yapanların vermiş olduğu emeklerin yadsınamayacağını ifade etti.

Rektör Yrd. SOLAK: Öğretmenler Günü ve Öğretmenlik Mesleğinin Cumhuriyetimizdeki Yeri

Sözlerine, ülkemizde Öğretmenler Günü’nün kutlanmasının ve öğretmenliğin tarihçesine değinerek başlayan Rektör Yrd. Solak, “Bu özel gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde “Millet Mektepleri”nin açılışı, Türk Milleti adına Başöğretmen sıfatını alması, Büyük Önder Atatürk unvanını kabul etmesi ve aynı tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen, “Öğretmenler Yasası” ile mesleklerinde yapacak oldukları görevler belirlenmiştir.” diyerek öğretmenlik mesleğine, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından itibaren ne denli önem gösterildiğine değinmiştir. Solak, konuşmasına Atatürk’ün öğretmenler için söylemiş olduğu, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözüyle devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ÇETİNKAYA: Öğretmenlik Mesleği

Konuşmasına, “Her zaman mutlu olabileceğimiz bir mesleğin içerisindeyiz.” diyerek başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü ÇETİNKAYA, öğretmenlik mesleğini yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirerek devam etti. Öğretmenlik mesleğinin bir nevi vatan savunması yapmak olduğunu söyleyen ÇETİNKAYA, okulun ve sınıfların ise bir nevi vatanı korurken sığınılan siperler olduğunu ifade etti. Sözlerini, “Gerektiğinde gerçek siperlerde de bu mücadeleyi verebileceğimizi ve o ruhu taşıdığımızı da biliyoruz.” şeklinde sürdürdü. Konuşmasını, ülkemizin ve gençliğin en iyi yerlere gelmesi için her zaman büyük bir mücadelenin verileceğini ve bundan da asla taviz gösterilmeyeceğini ifade ederek sonlandırdı.

Tören, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİNKAYA için hazırlanan plaketin taktimi ile devam etti. Ardından “Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK” için hazırlanan slayt gösterisi konuklarla paylaşıldı. “Okul Öncesi Öğretmenliği Topluluğu” tarafından hazırlanan “Dersimiz Vefa” adlı tiyatro gösterimi konuklara sunuldu. Daha sonra ise Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Müzik Topluluğu öğrencilerinin oluşturduğu koronun icra ettiği “Öğretmen Marşı” konuklara sunuldu. Serpil Böcek’in, “Gençlerimiz değerli öğretmenlerimize emanettir. Bu emanetlerimize sahip çıkan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.” sözleriyle kapanışı gerçekleşen tören, tüm katılımcıların yer aldığı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.