Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu Erciyes Üniversitesi “Düşüncenin İzinde XXXVII: K. Popper” Konferansında Konuşma Yaptı - Biruni Üniversitesi

18 Mar 2019 Pazartesi

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Adnan Ömerustaoğlu Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen “Düşüncenin İzinde XXXVII: K. Popper” Programı kapsamında konferans verdi. Konferansta, bilimsel zihniyetin temelini oluşturan eleştirel akılcılığı, bilim ve bilim olmayan ayrımını (sınır çizme problemi), bilimsel araştırmanın mantığını, bilimde yanlışlanabilirlik ve doğrulanabilirlik bağlamını, kuram seçimini ve bilimsel süreçler açısından önemini, bilimin gelişmesine etki eden sosyal faktörleri anlattı.

universitemizde_“dusuncenin_izinde_xxxvi_hflm

universitemizde_“dusuncenin_izinde_xxxvi_dggv