King’s College – ABD ile İşbirliği - Biruni Üniversitesi

King’s College – ABD ile İşbirliği

01 Oca 2016 Cuma
King’s College – ABD ile İşbirliği

kings_kKing’s College – ABD ile Biruni Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Yerleşkesi ABD’de Luzerne County Wilkes-Barre’de bulunan ve 1946’dan bu yana faaliyet gösteren King’s College’ın Rektörü Fr. Jack Ryan ve Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel yaptıkları açıklamalarla işbirliği kararından duydukları memnuniyetleri dile getirdiler.

King’s College ABD’de son 16 yıldır en iyiler listesine her yıl girerek saygın bir yer edinmiştir. Amerikan Kolejler ve Üniversiteler Birliği ABD’de Lider Kuruluşlar ismiyle ülke çapında en başarılı 16 okul arasında King’s College’ı da göstermiştir.

Biruni Üniversitesi ise Türkiye’nin en kapsamlı sağlık üniversitesi olarak dünyanın en iyi eğitim kuruluşları ile işbirliği yapma stratejisini sürdürmüş olmaktadır. Anlaşma kapsamında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin dönemler halinde karşılıklı değişimi yanında akademisyenlerin de proje ve araştırmalarla birlikte takım oluşturması öngörülmüş ve uluslararası sinerji etkisi elde edileceği vurgulanmıştır.