“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni” Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Biruni binası konferans salonununda “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni” düzenlendi. Törene, akademik ve idari kadromuz başta olmak üzere çok sayıda öğrencilerimiz katıldı. Programda, günün anlam ve önemini dile getirmek üzere Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğu açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Ömerustaoğlu, “Cumhuriyetin hukuk devleti, yoksullukla mücadele, bireysel haklarda iyileşme konularında önemli kazanımları olmuştur. Özellikle kadınlara sosyal, ekonomik ve siyasal konumunu iyileştirici haklar verildi. Bu sayede kadın erkek eşitliği sağlandı. Cumhuriyet halk iradesine dayanan bir yönetim şeklidir…” Dedi.
Üniversitemizin Tiyatro Topluluğu’nun gerçekleştirdiği “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Oratoryosu” ve “Müzik Dinletisi” nin ardından tören sona erdi.

Categories: Haber