İş ve Kariyer Olanakları - Biruni Üniversitesi

İş ve Kariyer Olanakları

Bölümden mezun olan öğrencilerimiz öncelikli olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında İngilizce öğretmeni olarak çalışma olanağına sahiptirler. Bunun yanı sıra çeşitli resmi ve özel üniversitelerde gerek hazırlık okulu gerekse hazırlık sonrası İngilizce eğitim veren birimlerde okutman veya öğretim elemanı olarak çalışabilirler. Ayrıca bu bölüm mezunları yüksek lisans ve doktora derecelerini alarak Yüksek Öğrenim kurumlarında akademisyen olarak görev yapabilirler. Avrupa Birliği çalışmaları çerçevesinde de çeşitli idari ve yürütücü görevlere getirilebilirler. Yine Bankaların kambiyo birimlerinde, ulusal ya da uluslararası şirketlerde çevirmen ya da rehber olarak çalışma olanağına sahiptirler.