III. Tanıdan Eğitime Uluslararası Katılımlı Otizm Sempozyumu Gerçekleştirildi - Biruni Üniversitesi

III. Tanıdan Eğitime Uluslararası Katılımlı Otizm Sempozyumu Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi :
    20 Nis 2021 Salı
III. Tanıdan Eğitime Uluslararası Katılımlı Otizm Sempozyumu Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen III. Tanıdan Eğitime Uluslararası Katılımlı Otizm Sempozyumu 17 Nisan 2021- 18 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin katılım gösterdiği sempozyumumuz “Tıbbi ve Eğitsel Uygulamalar’’ çerçevesinde güncel uygulamaları alanında uzman kişiler tarafından katılımcılara aktarmak amacıyla düzenlendi. Sempozyumda açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel ve Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, otizm alanındaki yapılan bilimsel çalışmaların önemine dikkat çekti. 17 Nisan Cumartesi günü Prof. Dr. Binyamin Birkan, Dr. Günay Budagova, Uzm. Dr. Rukiye Çolak Sivri, Dr. Öğr. Üyesi Serhat Seyhan; 18 Nisan Pazar günü ise Dr. Smita Awasthi, Dr. Ikram Rustemov, Dr. Janet Twyman, Dr. Amanda N. Kelly, Dr. Bridget Taylor katılımcılarla Otizm Spektrum Bozukluğu ile ilgili güncel verileri, güncel öğretim yöntemlerini paylaştı. Katılımcıların sorularıyla birlikte interaktif bir şekilde gerçekleşen sempozyum oldukça ilgi gördü.